לטיול הבא שלכם השאירו פרטים



טיולים קולינריים ביקור ביקבים

אנו מפגישים את המטיילים שלנו עם יצרני יין מקומיים, יקבים קטנים, משפחתיים ויקבים גדולים ונהנים מהדרכות שונות ביקבים ומטעימות יין.

הביקור ביקב כולל סיור מודרך ביקב ובמוזיאון המפורסם (צולם לאחרונה בתכנית 'שמיים פתוחים' עם גיל חובב), בתום הסיור נתכבד בטעימות יין אדום ויין לבן תוצרת היקב.

ניקח אתכם ונבקר ביקב מפורסם עם היסטוריה שמתחילה בסביבות שנת 1905. מאז ועד היום – שלושה דורות ממשיכים את ייצור היין האיכותי הידוע ביוון מכרמים פרטיים המשלבים את האמנות, המסורת והטכנולוגיה המודרנית.

הכרמים המסורתיים של היקב ממוקמים במורדות היקב באזור נרחב ומרהיב לעין. בכרמים מגדלים זנים מסוגים שונים כולל הזן רודיטיס – זן שאותו שיבח מאות בשנים איל היין היווני דיוניסוס עם ניחוחות נהדרים, טעם עשיר ויין לבן נהדר.

מפעלי היקב נמצאים גם קרובים לכרמים. מדובר בקומפלקס אדיר ומודרני עם ציוד מכני תפעולי מתקדם, מכבשי ענבים, מיכלי קירור בהם מתסיסים את יינות היקב עם בקרה קפדנית ויכולת לשמור את הארומה העשירה המאפיינת את היינות המיוחדים של היקב.

טיולים קולינריים

האוכל היווני אנין טעם ומיוחד, הריחות נעימים, והטעמים כובשים.

קולינאריה מקומית: מומלץ לנצל את מזג האוויר הקריר כדי לטעום את המאכלים הסלוניקיאים הידועים. סלוניקי תתגלה לכם מיד כפנינה קולינרית. יש בה כל מה שצריך בשביל לעשות אוכל טוב: שמן זית מדהים, ירקות נהדרים, פטה בטעם גן עדן ואוזו.

אל תפסחו על כמה מהמאכלים הבולטים יותר שאתם חייבים אבל חייבים לטעום בסלוניקי:

ציזיקי. הציזיקי שתטעמו בסלוניקי הוא המשובח והמובחר ביותר. כל מה שאכלתם עד כה זה מעין ניסיון לחיקוי של המקור.

עלי גפן. בדומה לעלי גפן הטעימים מירושלים גם הסלוניקאים נותנים פייט רציני למטבח הכורדי של ירושלים. הם גם מגישים אותם עם צזיקי שהופכים את המנה לשלמות.

פאווה. הראש מסודר והבטן כבר רגועה. פאווה – הגרסה היוונית לחומוס. פאווה הוא אחד המאכלים המפורסמים והמזוהים ביותר עם האי סנטוריני, ובכל יוון הוא למעשה התשובה היוונית לחומוס. ביוון וכמובן בסלוניקי הוא חלק בלתי נפרד מכל ארוחה.

דגים. סלוניקי היא כידוע עיר נמל, ועל כן הדגים ופירות הים בה מופלאים. על הגריל, מטוגנים, צלויים, חיים או כבושים.

קציצות. ההפתעה הגדולה שלי מסלוניקי הייתה הקציצות. כולם יודעים שהציזיקי, הפטה, האוזו, הדגים והזיתים יהיו מדהימים. הם רכים מבפנים עם מעטפת קריספית, עשויים במידה הנכונה ותמיד תמיד מוגשים עם מתבל שמשתדך בול.

מעוניינים להזמין טיול קולינרי לעצמכם? מעוניינים לצאת לטיול קבוצתי? – צרו קשר איתי דרך האתר, או במייל avieldover@gmail.com

החזקות שלנו

אוכל כשר בטיולים מאורגנים

מדריך דובר עברית

עדכונים שוטפים ללא עלות

הסעות וטיולים פרטיים

לטיול הבא שלכם השאירו פרטים



חברת מדיה דיגיטלית חברת מדיה דיגיטלית